Martin Fondse

Morningstar Cantate in triobezetting

 

Martin Fondse is een van Nederlands meest veelzijdige muzikale talenten. Hij werd onderscheiden met prestigieuze prijzen, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs en de Buma Classical Award. In 2021 werd hij benoemd tot Componist des Vaderlands. In 2021 schreef Martin Fondse in opdracht van het Bachfestival Dordrecht zijn Morningstar Cantate. Op JazzFest krijg je nu de unieke kans om om deze bijzondere cantate te beluisteren in triobezetting, met Anna Serierse op vocalen en Claudio Puntin op klarinet.

Line up:

compositie, orgel, piano, vibrandoneon

klarinet, contralto klarinet, basklarinet

Locatie & tijd:

Tickets

Martin Fondse over Claudio Puntin en Anna Serierse

“Met Claudio ken ik al sinds de jaren 90. Hij is een enorme inspirator. Heeft de basklarinet geëmancipeerd. En de klankmogelijkheden opgerekt. Wij voelen elkaar intuitief zeer goed aan en naast een virtuositeit beschikt hij over een flinke dosis humor. Waar wij elkaar ook in vinden. Omdat hij ook componeert voelt hij haarscherp aan wat een compositie nodig heeft en kan hij ook heel goed in muzikale spanningsbogen denken. Buiten dat heeft hij gewoonweg een fantastisch geluid op de klarinet en basklarinet.”

“Anna is een communicatieve en zeer professionele zangeres met een krachtige persoonlijkheid en beschikt over een grote muzikale zeggingskracht. Ze beweegt zich soepel binnen ensembles van diverse samenstelling en grootte en ze is bereid om diep te graven en de grenzen van haar muzikale mogelijkheden op te zoeken. Anna valt op als soliste door haar virtuositeit , stembeheersing en zuiverheid en ze is zich bewust van een goede voorbereiding. Zowel in jazzstandards repertoire, eigen muziek als uitdagende vocalises van gecompliceerde instrumentale muziek zingt Anna met inzicht en autoriteit.”