River Adomeit & Beatrice Sberna ft. Joris Roelofs (Jonge Makers 2024)

 

Elk jaar nodigt JazzFest Amsterdam een jong jazztalent uit onder de noemer “Jonge Maker”. Deze jonge muzikant krijgt de vrijheid om nieuwe muziek te presenteren tijdens JazzFest MiniFest en natuurlijk JazzFest Amsterdam. Dat leidt tot spannende nieuwe samenwerkingen tussen musici en speciaal voor deze bijzondere concerten geschreven composities.

Net als vorig jaar presenteert het festival in 2024 TWEE Jonge Makers: River Adomeit & Beatrice Sberna. Speciaal voor het festival schrijven zij samen een set, die het verhaal vertelt van een bijzonder cabaret, waarin verschillende personages zowel op als buiten het podium worden belicht en verkend. Met een knipoog naar de satire laat het duo de grenzen tussen improvisatie en theater vervagen. Voor deze bijzondere avond vroegen zij Joris Roelofs op basklarinet om acte de présence te geven.

Line up:

River Adomeit

bas, compositie

Beatrice Sberna

zang, compositie

Joris Roelofs

basklarinet

Locatie & tijd:

Tickets

River Adomeit

River is een veelbelovende bassist en componist afkomstig uit Connecticut, USA. Zijn spel weerspiegelt niet alleen een diepgaande liefde voor de Amerikaanse jazz, maar ook een oprechte interesse in diverse muzikale tradities van over de hele wereld. Zijn internationale tournees en optredens in landen als Nederland, Brazilië, India, Nepal en Zuid-Afrika hebben zijn muzikale horizon verbreed en zijn muziek verrijkt met unieke invloeden. Zijn creatieve en gedurfde aanpak van componeren en optreden komt het duidelijkst tot uiting in zijn werk als bandleider van Flatland Prayer, een improviserend kamertrio dat grenzen verkent in zowel compositie als uitvoering.

Beatrice Sberna

Beatrice Sberna (1998) is een jonge zanger, componist en improvisator uit Brescia (Italië). Ze woont en studeert in Amsterdam. Ze is een kunstzinnige persoon met een krachtige identiteit die onderzoek verricht en experimenteert op diverse gebieden. Haar voornaamste invloeden zijn traditionele Italiaanse muziek en jazz, en met haar theatrale benadering creëert ze nieuwe originele muziek waarin ze haar eigen unieke geluid nastreeft. Hierbij zijn overdrijving, zwarte humor en lelijke geluiden altijd geoorloofd. Beatrice is niet bang haar eigen taal te gebruiken.