Line-up 2020

Op zaterdag 21 maart vindt de 9e editie van JazzFest Amsterdam plaats op spannende locaties in de Indische buurt en Studio/K. Wereldpremières, verrassende samenwerkingen, oudgedienden en nieuw talent in een ontspannen huiskamersfeer. Van Anton Goudsmit’s nieuwe duo en een unieke samenwerking tussen Xavi Torres en Reinier Baas, tot een bijzonder project van Seamus Blake met studenten van het Conservatorium van Amsterdam: het belooft een prachtig festival te worden.

Lees hier meer over het programma, en koop hier tickets.

Bijzondere combinaties en wereldpremières zijn dit jaar goed vertegenwoordigd op het festival. Zo spelen pianist Xavi Torres en gitarist Reinier Baas voor het eerst samen en gaat het nieuwe programmaonderdeel Jonge Makers van start. Jonge musici die nog nooit eerder samenwerkten maken muziek speciaal voor het festival. Dit jaar zijn dat de Nederlandse zangeres Sanne Huijbregts, de Mexicaanse zangeres en bassist Fuensanta Mendez en de Koreaanse drummer Sun-Mi Hong.

De gerenommeerde en gevierde gitarist Anton Goudsmit presenteert op JazzFest zijn gloednieuwe duo met bassist Sean Fasciani. Klarinettist Alex Simu gaat een samenwerking aan met de Syrische percussionist Modar Salama en oedpeler Jaber Fayad. Ook gaat het trio WonderYears rond BUMA Boy Edgar Prijswinnaar 2019 en saxofonist Jasper Blom hun bewerkingen van Stevie Wonder hits ten gehore brengen.

Daarnaast zal de interviewserie de Backstagesessions ook weer terugkomen en voorafgaand aan het festival is er het kinderprogramma JazzFest voor Kids.

Alsof dat nog niet genoeg brengt JazzFest de New Yorkse saxofonist Seamus Blake en het CvA Large Ensemble, bestaand uit een selectie studenten van het Conservatorium van Amsterdam, bij elkaar voor een unieke ontmoeting. Seamus’ muziek wordt speciaal voor het festival en deze speciale bezetting gearrangeerd door studenten van het CvA.

Ook gaat de legendarische Theo Loevendie een unieke samenwerking aan met de bijna 70 jaar jongere saxofonisten Mo van der Does en Gideon Tazelaar.

JazzFest Amsterdam presenteert ook volop jong en aanstormend talent dat meestal afkomstig is van het Conservatorium van Amsterdam, zoals de Spaanse trompettist Alba Careta die haar eigen composities presenteert en voor de gelegenheid haar band aanvult met Tineke Postma op saxofoon.
Ook de groep rond de Britse saxofonist en componist Sam Newbould treedt op. Het kwartet Vondelier met zangeres Laura Dooge JazzFest Nederlandstalige gedichten op muziek..

En natuurlijk is er ook weer feest tot laat in de nacht met Dj’s en bands als Koffie en SMANDEM.

 

Volledige Programma
Seamus Blake & het CvA Large Ensemble / Anton Goudsmit & Sean Fasciani / Sam Newbould Quintet / Perforator / WonderYears / Omawi / Koffie / Xavi Torres & Reinier Baas / Vondelier / Alex Simu ontmoet Jaber Fayad & Modar Salama / Alba Careta Group met Tineke Postma / Theo Loevendie met Gideon Tazelaar & Mo van der Does / Ir. Vendermeulen / Bernard van Rossum Flamenco Sextet / SMANDEM. / DJ Leroy Rey / Sanne Huijbregts, Fuensanta Mendez & Sun-Mi Hong / Radio Trapani / The Hi-Stakes / Back Stage Sessions / Jazzfest voor Kids