Dit zijn de eerste namen voor JazzFest 2020

Van Anton Goudsmit’s nieuwe duo en een unieke samenwerking tussen Xavi Torres en Reinier Baas, tot een bijzonder project van Seamus Blake met studenten van het Conservatorium van Amsterdam: JazzFest 2020 belooft een prachtige editie te worden. . Lees verder voor de voor de volledige aankondiging en eerste worp namen. De kaartverkoop is inmiddels begonnen, je haalt ze hier.


Bijzondere combinaties en wereldpremières zijn dit jaar goed vertegenwoordigd op Jazzfest Amsterdam. Zo spelen pianist Xavi Torres en gitarist Reinier Baas voor het eerst samen en gaat het nieuwe programmaonderdeel Jonge Makers van start. Jonge musici die nog nooit eerder samenwerkten maken muziek speciaal voor het festival. Dit jaar zijn dat de Nederlandse zangeres Sanne Huijbregts, de Mexicaanse zangeres en bassist Fuensanta Mendez en de Koreaanse drummer Sun-Mi Hong.

 

De gerenommeerde en gevierde gitarist Anton Goudsmit presenteert op Jazzfest zijn gloednieuwe duo met bassist Sean Fasciani. Klarinettist Alex Simu gaat een samenwerking aan met de Syrische percussionist Modar Salama en ud-speler Jaber Fayad. Ook gaat het trio WonderYears rond BUMA Boy Edgar Prijswinnaar 2019 en saxofonist Jasper Blom hun bewerkingen van Stevie Wonder hits ten gehore brengen.Voorafgaand aan het festival ook nog het kinderprogramma JazzFest voor Kids.

 

Alsof dat nog niet genoeg brengt Jazzfest de New Yorkse saxofonist Seamus Blake en het CvA Large Ensemble, bestaand uit een selectie studenten van het Conservatorium van Amsterdam, bij elkaar voor een unieke ontmoeting. Seamus’ muziek wordt speciaal voor het festival en deze unieke bezetting gearrangeerd.

 

Jazzfest Amsterdam presenteert ook volop nieuwkomers zoals de Spaanse trompettist Alba Careta met haar eigen composities maar ook de groep rond de Britse saxofonist en componist Sam Newbould. Het nieuwe kwartet Vondelier van zangeres Laura Dooge presenteert op Jazzfest hun muziek met Nederlandstalige teksten. Al deze musici studeren – of studeerden- aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Klik hier voor tickets.