JazzFest for Kids

Dit kinderprogramma tijdens Jazzfest Amsterdam is niet alleen een concert voor kinderen, maar ook een concert dóór kinderen. Jazzfest is ervan overtuigd dat de basis van liefde voor muziek gelegd wordt in de eerste levensjaren. Door kinderen in workshopverband aan de slag te laten gaan met het maken van muziek willen we dit zaadje planten. 

 

 

Aan Jazzfest voor Kids kunnen kinderen in de leeftijdsgroepen van 4 t/m 8 en 9 t/m 12 jaar meedoen, samen met hun ouders. Het programma begint met een concert gevolgd door een workshop waarin de kinderen leren hoe ze (inter)actief kunnen deelnemen aan de afsluitende gezamenlijke uitvoering. Het basale educatieve doel van het project is kennismaken met jazzmuziek. Hoe werkt het? Hoe klinkt het? Wat is er anders aan dan aan andere muziekstijlen? Aan de orde komen: improviseren; samenspelen en –zingen; participeren en optreden. De actieve deelname versterkt de concentratieboog van de jonge bezoekers en laat ze ervaren hoeveel plezier je kunt beleven aan muziek luisteren en zelf maken.  

 


De artiesten die in 2020
 Jazzfest voor Kids voor hun rekening nemen zijn klarinettist Alex Simu en de Syrische percussionist Modar Salama, die zelf in de Indische Buurt woont. Zij spelen later op de dag ook op het ‘echte’ Jazzfest, en zullen dus een kindervriendelijke versie van hun programma laten horen.

 


Zaterdag 21 maart 2020 

OBA Javaplein – Jazzfest voor Kids 
 12:30u – 13:15u: leeftijdsgroep 4 t/m 8 jaar
13:30u – 14:15u: leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar

 


Ticketprijzen: 

Online voorverkoop: €10,- (aan de deur, mits beschikbaar €12,-)
Per kind heeft een ouder of verzorger gratis toegang. 

Tickets koop je hier