Eerste namen JazzFest 2024 bekend!

 

De line-up voor JazzFest 2024 op zaterdag 16 maart is bijna compleet. Houd die datum vrij, want JazzFest biedt een gevarieerd programma met boeiende jazzconcerten, gepresenteerd door zowel opkomend talent als gerenommeerde musici uit Amsterdam en daarbuiten. Koop snel je tickets, want ze zijn in trek! De Early Bird Tickets waren binnen mum van tijd weg.

We onthullen graag enkele hoogtepunten en delen vijf acts uit het programma, met opmerkelijke namen uit de jazzscene van Amsterdam en daarbuiten:

  • Jasper Blom Bigband plays Ellington
  • Boi Akih
  • Hessel Moeselaar ft. Anna Serierse
  • Frank Rosaly Solo
  • Chris Cheek ft. Guillermo Celano & Mark Haanstra

Foto’s: Thomas Huisman, Merlijn Doomernik, Zsolt Szederkenyi

Jasper Blom Bigband plays Ellington

Saxofonist Jasper Blom barst van de goede ideeën. Nu weer met zijn ‘bigband’, die bestaat uit een groep vol jonge jazztalenten en een Eventide H9000R, ’s werelds meest geavanceerde harmonizer. Blom verzamelde het neusje van de zalm aan jong jazztalent om zich heen en koos met hen een aantal favoriete Ellington-composities uit, en schreef hierbij arrangementen voor sextet en H9000R-harmonizer.

Lees meer

Boi Akih

In 2023 won Monica Akihary de Boy Edgar Prijs. Niet in de laatste plaats om haar samenwerking met gitarist en componist Niels Brouwer waarmee ze sinds 1997 de band Boi Akih vormt. Hun grenzeloze nieuwsgierigheid leidt tot voortdurende experimenten en ontdekkingen, waardoor ze thuis zijn in muzikale tradities wereldwijd. Van moderne jazz tot klassieke Indiase muziek, Melanesische, Afrikaanse, en Europese folk tot geïmproviseerde muziek.

Lees meer

Hessel Moeselaar ft. Anna Serierse

Violist Hessel Moeselaar ontwikkelde in 2022 een nieuw muzikaal concept en gaf het de titel ‘Mengelmoes’, een soloproject waarbij hij de altviool combineert met synthesizers en live-elektronica. Speciaal voor JazzFest Amsterdam vroeg Hessel de Nederlandse jazzvocaliste Anna Serierse. “Een duet met Anna gaat denk ik een bijzondere trippy ervaring worden, waarbij ambient elektronische muziek wordt gecombineerd met jazz” zegt Hessel over zijn samenwerking.

Lees meer

Chris Cheek ft. Guillermo Celano & Mark Haanstra

Speciaal voor de twaalfde editie JazzFest Amsterdam wordt een toptrio samengesteld rondom de gerenommeerde Amerikaanse saxofonist Chris Cheek, een van de meest gerespecteerde musici uit de internationale jazzscene. Ook op het podium staan gitarist Guillermo Celano en de Amsterdamse bassist Mark Haanstra.

Lees meer

Frank Rosaly Solo

Frank Rosaly is een Puerto Ricaanse drummer, componist en geluidsontwerper die sinds 2016 in Amsterdam woont. De manier waarop hij muziek benaderd is uniek en eigenwijs. Op de nieuwste editie JazzFest Amsterdam geeft hij een uniek solo-optreden.

Lees meer

Dit is slechts een kleine greep uit het programma; er zijn nog veel meer concerten gepland en enkele speciale verrassingen; daarover binnenkort meer!

Tickets