Eerste namen bekend
We presenteren de eerste vijf bands

 

De line-up voor JazzFest 2023 is zo goed als rond. Op zaterdag 18 maart gaan we los, met meer bands dan ooit, op meer locaties dan ooit.

We geven alvast deze vijf acts van het programma prijs: Jeff Ballard meets Ben van Gelder, Reinier Baas & Clemens van der Feen | Kristján Martinsson | Dyar | FAST DE | Ketija Ringa Karahona & Chearin Im featuring Ernst Reijseger

Dit is het tipje van de sluier. Er staan binnenkort meer fantastische concerten voor je klaar, maar let op, de kaartverkoop gaat hard.

Bekijk line up

JEFF BALLARD meets BEN VAN GELDER, REINIER BAAS & CLEMENS VAN DER FEEN

We vroegen Ben van Gelder met wie hij graag op JazzFest zou willen optreden. Er kwam een eenduidig antwoord: Jeff Ballard, jeugdheld én drummer van Bens favoriete musici Mark Turner, Kurt Rosenwinkel en Guillermo Klein. Met Reinier Baas op gitaar en Clemens van der Feen op contrabas staat er een unicum op JazzFest, dat te bewonderen is in de grote zaal van de StayOkay.

KRISTJAN MARTINSSON solo

Met piano en fluit onderzoekt de in Amsterdam woonachtige IJslander Kristján Martinsson in een bijzonder soloprogramma zijn verwantschap met de Scandinavische jazz. Muziek die associaties oproept met uitgestrekte landschappen, bergtoppen en het noorderlicht, maar ook scherp is en bij vlagen grillig.

DYAR

Dyar is de band rondom bassist Lucas Dols, die al jaren actief is in de Amsterdamse jazzscene met bands als Room Eleven, en oprichter is van de stichting Sounds of Change. Met Dyar speelt hij een mix van eigen composities en bekende wereldmuziekstukken. Soms traditioneel, dan weer modern, klassiek of experimenteel.

FAST DE

Vorig jaar zomer bracht Fast DE – de nieuwste band van de Nederlandse componist en bassist Daniël Eskens – zijn debuutalbum uit onder de titel Sight Inside. Eskens laat invloeden van jazz, surf en elektrohouse graag samenkomen in speelse melodieën en complexe ritmes.

JONGE MAKERS: KETIJA RINGA KARAHONA & CHEARIN IM, featuring ERNST REIJSEGER

Ze speelden al voor een uitverkocht JazzFest Minifest begin dit jaar in het Bimhuis. De zaal ging plat en viel massaal voor het charmante en krachtige spel van fluitiste Ketija Ringa Karahona en pianiste Chearin Im. Beiden studeerden ze aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Amsterdamse jazzscene. Met cellist Ernst Reijseger kan dit trio niet meer stuk.

Tickets