Zaterdag 19 maart
<< terug

JazzFest MiniFest 2023 Featuring Ernst Reijseger, Ketija Ringa Karahona & Chagrin Im | Anna Seriese | Motet

7 januari | jazzfest


Driedelig minifestival met gloednieuwe groepen en formaties.

Locatie

BIMHUIS

,

Programma

Featuring Ernst Reijseger, Ketija Ringa Karahona & Chagrin Im | Anna Seriese | Motet

Op zaterdag 7 januari lichten we traditioneel het tipje van de sluier tijdens ons JazzFest MiniFest in het BIMHUIS. We blikken vooruit op het festival in maart, met live muziek en een hoop gezelligheid. MiniFest is tegelijkertijd het startschot voor de kaartverkoop van JazzFest Amsterdam 2023.

Jazzfest Amsterdam, ‘ongetwijfeld het beste jazzfestival van Amsterdam’ (het Parool) staat bekend om bijzondere nieuwe combinaties van jonge talenten en gevestigde namen uit verschillende stromingen. Als preview op de editie van JazzFest op 18 maart 2022 presenteren wij een driedelig mini-festival met Ernst Reijseger, Ketija Ringa & Chaerin Im, Anna Serierse met Breno Viricimo & Daniel de Moraes en het Mo van der Does Motet.

Jazzfest Amsterdam, ‘ongetwijfeld het beste jazzfestival van Amsterdam’ (het Parool) staat bekend om bijzondere nieuwe combinaties van jonge talenten en gevestigde namen uit verschillende stromingen. Als preview op de editie van JazzFest op 19 maart 2022 presenteren wij een driedelig mini-festival met Ernst Reijseger, Ketija Ringa & Chaerin Im, Anna Serierse met Breno Viricimo & Daniel de Moraes en het Mo van der Does Motet.

Ernst Reijseger, Ketija Ringa & Chaerin Im
De jonge makers van Jazzfest 2023 – de Zuid-Koreaanse pianist Chaerin Im en Letse dwarsfluitist Ketija Ringa Karahona – zullen hun nieuwste composities ten gehore brengen, die speciaal geschreven zijn voor de speciale trio line-up van dwarsfluit, piano en cello. Zij spelen tijdens dit concert voor het eerst samen met de befaamde cellist Ernst Reijseger.

Line-up: Ernst Reijseger (cello), Ketija Ringa Karahona (dwarsfluit), Chaerin Im (piano)

Anna Serierse, Breno Viricimo & Daniel de Moraes
De Nederlandse Anna Serierse, Braziliaanse Breno Viricimo en Uruguayse Daniel de Moraes ontmoetten elkaar door het Braziliaanse Youtube-kanaal Olaiá Music en spelen sindsdien veel samen in vele verschillende bezettingen. Speciaal voor deze avond brengen ze in trio een hommage aan een van hun meest geliefde Braziliaanse componisten: Djavan!

Line-up: Anna Serierse (vocalen), Breno Viricimo (gitaar/zang/basgitaar), Daniel de Moraes (gitaar)

Mo van der Does Motet
Motet is de zevenkoppige formatie van altsaxofonist Mo van der Does, waarin hij grote jazztalenten bijeenbrengt. Van der Does wordt geprezen om zijn toon, lyriek en improvisatievermogen, zowel door de pers als door collega’s als Benjamin Herman. Zijn Motet is een van de winnaars van de Keep an Eye: The Records van 2022. Dit concert is onderdeel van de The Records On Tour, Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation.

Line-up: Motet: Mo van der Does (altsax/klarinet), Alistair Payne (trompet), Matthias van den Brande (tenorsax/fluit), Jessie Brevé (basklarinet), Floris Kappeyne (piano), Tijs Klaassen (contrabas), Wouter Kühne (drums)