JazzFest Amsterdam 2023

woensdag 18 mrt | 16:30

 

JazzFest Amsterdam 2023

Op zaterdag 18 maart trekt JazzFest Amsterdam verder de Indische Buurt in! Met meer locaties dan ooit, verrassende samenwerkingen en nooit eerder opgevoerde composities. Centraal staat traditiegetrouw de lokale jazzscene. Componist des Vaderlands Martin Fondse presenteert in een bijzondere bezetting met o.a. Anna Serierse zijn op Bach geïnspireerde Morningstar Cantate. Saxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas gaan een unieke samenwerking aan met drummer Jeff Ballard (o.a. Brad Mehldau Trio) en Benjamin Herman stapt met een verrassende Amsterdammer de bühne op. De jonge makers van JazzFest Amsterdam zijn dit jaar de Letse fluitist Ketija Ringa Karahona en de Zuid-Koreaanse pianist Chaerin Im. Ze studeerden beide aan het Conservatorium van Amsterdam en schreven speciaal voor JazzFest nieuwe composities. Zij vroegen cellist Ernst Reijseger een trio te vormen. Het Large Ensemble van het Conservatorium Amsterdam begeleidt een nog aan te kondigen stersolist. Verder staan op het programma Önder, Spear/Sparrows, Dyer, Philipp Rüttgers,  Flechtwerk, Roda Da Holanda, No Fill3r en Kristján Martinssons Solo.

Het Timorplein, met dit jaar StayOkay Oost als hooflocatie, is het kloppend hart van deze 12de festivaleditie. Nieuw op het plein is de locatie Cybersoek en op het Javaplein even verderop de locaties Oba, Coffee Company en Badhuis Oedipus. In de Javastraat bespeelt het festival de bijzondere Elthetokerk.

Kaartverkoop is gestart. Reguliere kaarten kosten € 34,50. Er zijn diverse kortingsmogelijkheden. Early Bird Tickets zijn uitverkocht.