De JazzFestafette: workshops voor kids, muziek & verhalen

zondag 15 okt | 15:00

 

Bezoek je op zondag 15 oktober de JazzFestafette in Oba aan het Javaplein? In de bevestigingsmail die je kreeg bij jouw bestelling stond mogelijk foutieve informatie. Hierbij de juiste info:

De JazzFestafette 2023
Oba, Javaplein 2, 1094 HW Amsterdam
15:00 – 18:00 uur

– deuren open om 14:45 uur
– start programma 15:00 uur. JazzFestafette is een reeks van programma-onderdelen die elkaar opvolgen. Graag op tijd aanwezig.
– let op! Voor de workshop Kobranie mogen kinderen hun eigen instrument meenemen. Speel je geen instrument? Geen probleem! Je kunt allerlei instrumenten uitproberen.

Amsterdam Marathon
Op zondag 15 oktober vindt ook de Amsterdam Marathon plaats. De Mollukenstraat is die dag afgesloten, maar er zijn meerdere oversteekplaatsen in de Indische Buurt om gemakkelijk bij het Javaplein te komen (Insulindeweg en Zeeburgerdijk/ Veebrug). Ga naar de website van Amsterdam Marathon voor meer informatie.

DE JAZZFESTAFETTE

Zondag 15 oktober 2023, 15:00u – 18:00u
OBA, Javaplein 1, Amsterdam
Tickets: € 4,- (t/m 12 jaar) – € 12,50 (volwassenen)

PROGRAMMA

Het is weer zover! Op zondag 15 oktober 2023 wordt de OBA aan het Javaplein in Amsterdam-Oost omgetoverd tot het bruisende hart van de Indische Buurt voor de JazzFestafette 2023. Dit interactieve muziekfestival is bedoeld voor kinderen en iedereen die jong van geest is. We bieden een programma vol spannende muzikale avonturen en interactieve workshops voor kinderen.

CONCERTEN

Sprookjes en muziek met Sahand Sahebdivani + Itai Weissman

Sahand is een meesterverteller. Zijn vader heeft de verhalen van zijn familie en zijn ‘roots’ aan hem overgedragen. Sahand vertelt nieuwe interpretaties van de oude Iraanse mythes en fabels, muzikaal begeleid door Itai, die niet alleen saxofoon speelt, maar ook de elektronische EWI. Wat dat voor een ding is en hoe die werkt zal Itai je deze middag ook uitleggen!

Kruidkoek en de Muziekmagnetron

Kruidkoek, een échte instrumentale GarageJazz-band, zoekt samen met het publiek naar het ultieme recept. Niet alleen voor de muziek die er gespeeld wordt, maar ook voor de kruidkoek die tijdens de voorstelling op het podium wordt gebakken. Met een levensgrote magnetron op het podium doet de band aanspraak op het verbeeldingsvermogen van de kinderen en worden ze voor keuzes gesteld, die niet alleen hoorbaar zijn, maar achteraf ook te proeven! Een interactieve voorstellingen met dansen, het klappen van ritmes, zingen, percussie spelen en het verzinnen van een verhaal bij een muziekstuk.

Twitching Eye Trio

De percussionisten van het Twitching Eye Trio combineren eigentijdse muziek met ritmes en klankkleuren uit verschillende culturen. Met groot gevoel voor detail combineren Achim, Jasper en Marijn hun kennis van eigentijdse muziek met de ritmiek en klankkleuren van Afrikaanse, Turkse, Indiase en Afro-Cubaanse origine. Met hun in elkaar hakende ritmepatronen plaveit het trio een weg die door de meest uiteenlopende klankschappen voert, van verstild tot pulserend, van complex tot transparant.

WORKSHOPS

Workshop (4 t/m 12 jaar): Kobranie met Géonne Hartman

Een spannende workshop voor jonge muzikale makers mét en zonder muziekervaring. Onder leiding van Géonne ga je spelenderwijs improviseren en samenspelen. Hier mag je dus zelf even jazzmuzikant zijn! Er zullen verschillende muziekstukjes ontstaan in het moment! Speel je een instrument? Dan mag je die meenemen naar de workshop! Speel je geen instrument? Dan kun je tijdens de workshop allemaal verschillende instrumenten ontdekken en uitproberen.

Workshop (4 t/m 12 jaar): ‘Coos krijgt de blues’ met Coos Zwagerman & Iris Oltheten

Bassist, trompettist en zanger Coos Zwagerman laat kinderen kennismaken met improvisatie, samenspelen en zingen tijdens de workshop ‘Coos krijgt de blues’. Deze workshop is als een muzikaal avontuur dat je concentratie een boost geeft terwijl je de absolute vreugde van muziek luisteren en maken ontdekt. Het wordt een en al FUN, dus laat je muzikale fantasie de vrije loop en doe mee!

Let op! Op zondag 15 oktober vindt ook de Amsterdam Marathon plaats. De Mollukenstraat is die dag afgesloten, maar er zijn meerdere oversteekplaatsen in de Indische Buurt om gemakkelijk bij het Javaplein te komen (Insulindeweg en Zeeburgerdijk/ Veebrug). Ga naar de website van Amsterdam Marathon voor meer informatie.

Line up:

Workshop: 'Coos krijgt de blues'

Coos Zwagerman & Iris Oltheten

Twitching Eye Trio

Achim Heine, Jasper Goedman & Marijn Korff de Gidts

Kruidkoek en de Muziekmagnetron

Nick Feenstra, Tijmen Kooiker, Reindert Kragt, Bram Knol

Workshop Kobranie

Géonne Hartman

Sprookjes en muziek

Sahand Sahebdivani + Itai Weissman

Locatie & tijd:

15:00 - 18:00 uur

UITVERKOCHT