Linus Eppinger | Paula Bilá | Gideon Tazelaar - JazzFest VrijMiBo

vrijdag 22 sept | 17:00

 

Op vrijdagmiddag 22 september vullen gitarist Linus Eppinger, zangeres Paula Bilá en saxofonist Gideon Tazelaar de roemruchte JazzFest-VrijMiBo op volkomen eigen wijze in. Het trio rond buurtbewoner Linus speelt stomende soul, jazz en blues waarvan je hart sneller gaat kloppen.

Kom dus op 22 september om 17.00 uur naar Bar Joost in Amsterdam-Oost voor de leukste VrijMiBo van het jaar. Neem een Schnaps of Weizen en geef je over aan de beat van de blues.

Het concert is gratis, je spontane donatie is welkom!

Line up:

Paula Bilá

Zang

Linus Eppinger

Gitaar

Gideon Tazelaar

Sax

Locatie & tijd:

17:00 uur

Gratis concert

Linus Eppinger

Linus Eppinger is een jonge gitarist wiens stijl diep geworteld is in de traditie van blues-georiënteerde jazzgitaristen zoals Wes Montgomery, George Benson en Peter Bernstein. Hij studeerde aan de Jazzcampus Basel en het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2019 afstudeerde. Linus zal zijn debuutalbum “Leaning In” uitbrengen in juni 2022, met een kwartet met Doug Weiss op bas en Jorge Rossy op drums. Hij co-leidt ook “The Hi-Stakes”, een Rhythm & Blues-band waarvoor hij het merendeel van het repertoire componeert, met als doel akoestische muziek te creëren die even opwindend is als de Rock’n Roll uit de jaren 50, maar met een eigentijdse benadering van de teksten. Daarnaast is hij lid van “REBOP”, een kwintet van vier jonge Europese jazzmuzikanten onder leiding van Jorge Rossy op vibrafoon, dat sinds 2017 regelmatig door Europa tourt. Linus is ook de gitarist van de Amsterdamse Dreampop-band “tiigre”. Als docent geeft Linus gitaar- en ensemblelessen in het pre-collegeprogramma van het Conservatorium van Amsterdam. Onlangs heeft Linus sommige van zijn meest zekere overtuigingen heroverwogen en is tot de conclusie gekomen dat Arnold Schwarzenegger, vanwege zijn voortdurende humor en zelfspot, ontwapenende oneliners en geweldige samenwerking met de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven (“Total Recall”), Bruce Willis heeft vervangen als zijn favoriete protagonist aller tijden. “Het spelen van een riff die net zo pakkend is als een van Schwarzenegger’s oneliners, daar streef ik naar in muziek.”

Gideon Tazelaar

Gideon Tazelaar (1997) begon op 7-jarige leeftijd saxofoon te spelen. Toen hij 8 was, trad Gideon al op in het Concertgebouw in Amsterdam en vanaf 11-jarige leeftijd speelde hij bijna elk jaar op het North Sea Jazz Festival. Op 14-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot het bachelorprogramma aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij slaagde cum laude in 2017 en zette zijn studie voort in New York aan de beroemde Juilliard School om het meeste uit zijn uitzonderlijke talent te halen. Gideon sloot zich herhaaldelijk aan bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de New Cool Collective en speelde met Dick Oatts, Eric Alexander, Benjamin Herman, Ruud Jacobs, Peter Beets, John Engels en anderen.

Paula Bilá

Paula Bilá is een singer-songwriter uit Chiclana, Spanje. Haar muzikale roots liggen in het zuiden van Ierland op 18-jarige leeftijd, waar ze haar eerste album “Love and Hate” opnam. Dit project werd geproduceerd door Bill Shanley (Ray Davies, Mery Black…) en bevat samenwerkingen met muzikanten zoals Liam Bradley (Van Morrison) en Binzer Brennan (The Frames). Dankzij dit album tourt de zangeres nu door Ierland, Spanje en Canada en heeft ze deelgenomen aan festivals zoals de Canadian Music Week 2014 in Toronto. Haar tweede werk werd gesmeed in Madrid in 2016, een spannend project dat de essentie van verschillende muziekstijlen zoals soul, folk en pop vastlegt. Paula zal optreden met Linus Eppinger, die geen onbekende is bij Oli Mazì. Linus is de gitarist en songwriter van de Amsterdamse Rhythm & Blues-band The Hi-Stakes, evenals enkele eigen projecten.