Jazz in /K + JazzFest Talks met Martin Fondse

In september, oktober en november beginnen we Jazz in /K met JazzFest Talks!

LINE-UP:

20:30 uur: JazzFest Talks met Martin Fondse

JazzFest Talks is een verdiepend programma met lichte toon – geïnspireerd op TEDx en College Tour – waarbij een jazzmuzikant vertelt over zijn leven, zijn carrière en uiteraard zijn muziek. Er is discussie, vragen uit het publiek en een goedgevulde bar.

Tijdens deze editie gaat Martin Fondse in gesprek met muziekjournalist Frank Jochemsen en vertelt hij over zijn eigen muzikale ontwikkeling en zijn leven in de (jazz)muziek. Natuurlijk wordt hij vergezeld door zijn vibrandoneon.

Entree = gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom!
Locatie: SK4

22:00 uur: Jazz in /K

Martin Fondse – piano, vibrandoneon
Mo van der Does – saxofoon
Sean Fasciani – bas
Felix Schlarmann – drums

Martin Fondse – piano, vibrandoneon
Muzikale omnivoor Martin is een dirigent, pianist, blazer, componist en arrangeur van eigen bodem. Zijn creativiteit is distinct en verklapt een humoristische, poëtische en gevoelige stijl. De normaal geaccepteerde grenzen tussen genres lijken niet te bestaan in zijn wereld en hij won in 2017 de Boy Edgar prijs! Hij stond eerder al op onder andere North Sea Jazz Festival en nu zal hij schitteren op ons eigen podium in Studio/K!

Mo van der Does – saxofoon
In augustus wist hij de mensen op het Grachtenfestival omver te blazen met zijn talent voor improvisatie, geluid en lyriek. Mo van der Does is een opkomende, Amsterdamse, jazz saxofonist wie nu al flink wat harten wist te veroveren en nu zal hij Studio/K op zijn kop zetten!

Felix Schlarmann – drums
Curator en vaste gast bij Jazz in /K. Zijn debuutalbum ‘Counterlife’, uitgebracht in 2014, werd overweldigend positief ontvangen. Schlarmann cureert het jaarlijkse JazzFest Amsterdam en maakt onder andere deel uit van jazzprojecten Mechanical Duck, het Millennium Jazz Orchestra en BRUUT. Met BRUUT werd hij genomineerd voor de prestigieuze Edison Jazz/World Award.

Entree = gratis!
Locatie: SKAFE

OVER JAZZFEST TALKS EN JAZZ IN /K:

Jazzfest Talks is een initiatief van JazzFest Amsterdam (jaarlijks in maart in o.a. Studio/K).
Jazz in /K vindt elke laatste woensdag van de maand plaats en wordt gecureerd door JazzFest-programmeur Felix Schlarmann.

VOLGENDE EDITIES:

Wo 30 oktober 2019
JazzFest Talks en Jazz in /K met Anna Serierse

Wo 27 november 2019
JazzFest Talks en Jazz in /K met Reinier Baas