JazzFest gaat op 20 maart ’21 online

Jullie voelen ‘m al aankomen. Vanwege het coronavirus kan ook dit jaar JazzFest in maart niet doorgaan zoals we het liefst willen: een feest met ruim 1000 bezoekers, tientallen artiesten, op meerdere locaties, live en offline in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost.

Toch blijven we positief!
We volgen de politieke ontwikkelingen op de voet en onderzoeken op dit moment wat er op 20 maart in aangepaste vorm wél door kan gaan.

JazzFest gaat op 20 maart ’21 online

We werken aan een online festival waarbij we vanuit verschillende locaties in de Indische Buurt uitzenden. Zodat jullie via livestream toch kunnen genieten van optredens van toonaangevende jazzmusici. En zodat musici kunnen spelen. Want terwijl alles stil ligt, gebeurt er veel in de studeerkamers en oefenruimtes.
Wat wij precies gaan doen, en of er misschien toch een klein publiek aanwezig mag zijn, weten we eind februari.

Dus save the date, want op 1 maart maken we bekend hoe JazzFest 2021 er op 20 maart uit gaat zien.

Meer JazzFest dit jaar

Nog wat goed nieuws om mee af te sluiten: we zijn druk bezig om een programma samen te stellen voor een klein festival in het najaar. Om offline goed te maken wat we nu moeten missen.

Ook gaan we door met kleinere, maandelijkse terugkerende events, zoals de JazzFest Talks. De eerstvolgende editie met Ben van Gelder staat online gepland op woensdag 24 februari en is live te volgen via onze socials.

We blijven optimistisch en hebben goede hoop dat we in maart 2022 weer een ouderwets JazzFest kunnen bouwen in de Indische Buurt. In 2021 moet het maar even anders, maar maken we er het beste van.

We houden jullie op de hoogte,

Liefs, Team JazzFest