JazzFest Amsterdam & Bimhuis presenteren JazzFest Minifest op 6 januari 2024

 

JazzFest en het Bimhuis presenteren op 6 januari een avond van jazz en buitengewoon talent JazzFest Minifest. Deze avond biedt een voorproefje van wat JazzFest Amsterdam in petto heeft voor de grote editie op 16 maart 2024. Drie unieke optredens sieren deze avond, elk met een eigen, betoverende charme en muzikale aanpak.

Flatland Prayer betovert met een intieme mix van vocalen, trompet en contrabas, waarbij invloeden van Amerikaanse folk, avant-jazz en hedendaags klassieke klanken samensmelten. De composities van bassist River Adomeit worden op meesterlijke wijze vertolkt door vocalist Liva Dumpe en trompettist Antonio Moreno, waardoor de sfeer voelt als een intieme huiskamersessie.

Internationaal geprezen pianist Harmen Fraanje staat solo op het podium. Zijn improvisatiekunsten en internationale roem, versterkt door samenwerkingen en bijdragen aan soundtracks van Werner Herzog, nemen het publiek mee op een betoverende muzikale reis.

De Gumbo Night Band: Celebrating the Music of New Orleans brengt een eerbetoon aan de geboorteplaats van jazz, rhythm & blues en funk. Met een ensemble van getalenteerde muzikanten, onder leiding van Kris Berry, Coos Zwagerman, Sam Ghezzi, Daniel von Piekartz, Paul Willemsen, Thomas Pol en Toon Oomen, word je ondergedompeld in de geluiden, sferen en smaken van New Orleans.

Mis deze unieke kans niet om te genieten van JazzFest MiniFest.

Locatie & tijd:

20:30

Tickets