Jazzfest Talks met Anton Goudsmit

Jazzfest Talks is een verdiepend programma met lichte tred – geïnspireerd op TEDx en College Tour – waarbij een jazzmuzikant vertelt over een specifiek jazzonderwerp en zijn muziek laat horen. Er is discussie, vragen uit het publiek en een goedgevulde bar.

 

Na een knallende opener met Ruben Hein, strikten we voor de tweede editie van Jazzfest Talks gitaargigant Anton Goudsmit. Op donderdag 1 maart laat Goudsmit ons meekijken achter de schermen van zijn opwindende bestaan van jazzgitarist.

 

Sinds eind jaren 80 is deze allesvreter op gitaar in de voorhoede van de Nederlandse jazz scene te vinden. De flamboyante en veelzijdige gitarist maakte voor het eerst furore met New Cool Collective en het Eric Vloeimans kwartet. Nu – zo’n 25 jaar later en met de Boy Edgar prijs (2011) op zak – is hij op allerlei gebieden actief: als oprichter van The Ploctones, als lid van kamerjazzgroep Estafest en in zijn talloze samenwerkingen met o.a. Jett Rebel, Krupa & the Genes, Peter Beets Trio etc.

 

Vanavond gaat Goudsmit in gesprek met jazzwetenschapper Loes Rusch die voorafgaand aan het gesprek zal vertellen over de Nederlandse jazz in de jaren ’60 en ’70. Anton Goudsmit vertelt over zijn eigen ontwikkeling en over de veranderingen in de jazzscene door de jaren heen. Natuurlijk wordt hij vergezeld door zijn gitaar met kenmerkende panterschouderband.

 

Jazzfest Talks is een initiatief van Jazzfest Amsterdam en in samenwerking met CREA en de UvA.

 


INFO

Locatie – CREA muziekzaal,
Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam

 

TICKETS

Studenten > gratis,

Overigen €5,- via TICKETS op deze site

ickets zijn ook verkrijgbaar vanaf een uur voor aanvang aan de algemene balie.
Kom om op tijd want vol is vol! Reserveren is niet mogelijk.