Floris Kappeyne Trio

zaterdag 17 maart | 21:45 - 23:00
Studio/K | zaal: SK/2

Tijs, Wouter en Floris – alle drie afzonderlijk winnaars van het Prinses Christina Concours in 2012 – begonnen samen te spelen nadat ze elkaar hadden gespot via YouTube. Een match made in heaven zou blijken, want sinds de oprichting van het piepjonge Floris Kappeyne Trio in 2015 regent het lof.

 

Op debuutalbum ‘Interchange’ (Challenge Records, 2017) mixen ze de klassieke jazzsound van McCoy Tyner Trio uit de sixties met Senegalese sabar ritmes en moderne klassieke muziek. Dat leidt tot uitdagende uptempo en sfeervolle ballads waarin je de sfeer uit de vroege vorige eeuw proeft, maar meegesleept wordt door hedendaagse avontuurlijkheid. Dit jaar vervolgt het trio haar muzikale onderzoek met nieuwe composities die een antwoord moeten geven op de vraag: wat is het verschil tussen klassieke en jazzmuziek in de wereld van vandaag?

 

"Een dynamische stuiterbal die de traditie dusdanig beheerst om er een eigen smoel aan te geven. Kappeyne, Kühne en Klaassen zijn niet alleen als trio maar ook individueel een enorme belofte voor de toekomst." - Jazzenzo

Line-up

Floris Kappeyne – piano
Tijs Klaassen – contrabas
Wouter Kühne – drums