JazzFest voor Kids 2019

JazzFest voor Kids 2019

zaterdag 23 maart | Studio/K

Dit kinderprogramma tijdens JazzFest Amsterdam is niet alleen een concert vóór kinderen, maar ook een concert dóór kinderen. Jazzfest is ervan overtuigd dat de basis van liefde voor muziek gelegd wordt in de eerste kinderjaren. Door kinderen in workshopverband aan de slag te laten gaan met het maken van muziek willen we dit zaadje planten.

Aan JazzFest voor Kids kunnen kinderen in de leeftijdsgroepen van 4 t/m 8 en 9 t/m 12 jaar meedoen, samen met hun ouders. Het programma begint met een concert gevolgd door een workshop waarin de kinderen leren hoe ze (inter)actief kunnen deelnemen aan de afsluitende gezamenlijke uitvoering. Het basale educatieve doel van het project is kennismaken met jazzmuziek. Hoe werkt het? Hoe klinkt het? Wat is er anders aan dan aan andere muziekstijlen? Aan de orde komen: improviseren; samenspelen en –zingen; participeren en optreden. De actieve deelname versterkt de concentratieboog van de jonge bezoekers en laat ze ervaren hoeveel plezier je kunt beleven aan muziek luisteren en zelf maken.

De artiesten die in 2019 JazzFest voor Kids voor hun rekening nemen zijn pianist Philipp Rüttgers en violist Oene van Geel. Beiden komen uit Amsterdam. Zij gaan later op de dag ook op het ‘echte’ JazzFest spelen, en zullen dus een kindervriendelijke versie van hun programma laten horen.

Zaterdag 23 maart 2019
Studio/K – Jazzfest voor Kids

12:30 - 13:15 uur: leeftijdsgroep 4 t/m 8 jaar
13:30 - 14:15 uur: leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar

Tickets kinderen
Online voorverkoop: € 8,- (aan de deur: € 10,-)

Tickets ouders
Online voorverkoop en aan de deur: € 5,-