Jazzfest voor Kids workshops – muziek maken en ontdekken

De zondagmiddag wordt aangevuld met een muziekboekententoonstelling voor groot en klein en daarnaast ook het JazzFest voor Kids met workshops voor kinderen.

De kinderen kunnen lekker meedoen bij een van de improvisatie muziekworkshops die worden gegeven door trompettist Coos die ook de grote contrabas speelt. Daar leren ze dus allerlei instrumenten kennen, luisteren ze naar muziek maar gaan ze vooral spelen met instrumenten die JazzFest voor Kids juf Iris heeft meegenomen.
Daarnaast kan er altijd rondgesnuffeld worden op de muziekboekententoonstelling met alle muziekgerelateerde boeken die de OBA kan vinden!

Ons kinderprogramma tijdens de JazzFestafette laat kinderen in workshopverband aan de slag gaan met het maken van muziek. Zo willen wij van JazzFest een zaadje planten bij onze jongste doelgroep. Aan de Jazzfest voor Kids workshops kunnen kinderen tot 12 jaar meedoen, samen met hun ouders, of alleen.

Naast het luisteren naar muziek, er wordt gespeeld door een muzikant, zullen aan de orde komen: improviseren; samenspelen en –zingen; participeren en optreden. Alles wordt begeleid door JazzFest voor Kids juf Iris Oltheten, en natuurlijk een echte muzikant.

De actieve deelname versterkt de concentratieboog van de jonge bezoekers en laat ze ervaren hoeveel plezier je kunt beleven aan muziek luisteren en zelf maken.

 

Coos Zwagerman – JazzFest voor Kids musicus (trompet en contrabas)

Iris Oltheten – workshopleiding