Nora Fischer & Marnix Dorrestein – HUSH

zaterdag 17 maart | 21:15 - 22:15
Studio/K | zaal: SK/1

PROGRAMMAWIJZIGING
Wegens gezondheidsproblemen kan Tony Roe helaas niet optreden op Jazzfest vanavond. Het programma met Nora Fischer wordt nu ingevuld door het duo Nora Fischer & Marnix Dorrestein.

 

“Hush, no more. Be silent, all.”

 

De eerste zin van de titeltrack zegt het allemaal: HUSH gaat over intimiteit. Zangeres Nora Fischer brengt in dit project met Marnix Dorrestein een lang gekoesterde droom tot werkelijkheid: oude muziek in het hier en nu plaatsen. Nora komt uit een familie van klassieke muzikanten en had al van jongs af aan een grote liefde voor de muziek van 17e-eeuwse componisten als Monteverdi, Purcell en Dowland. Ze voert hun muziek vaak uit in de traditionele setting, maar hoorde ook altijd een alternatieve versie in haar hoofd.

 

In Marnix Dorrestein vond ze de perfecte partner in crime om dit te verwezenlijken: een popmuzikant met een open mind en natuurlijke nieuwsgierigheid. Samen maakten ze het album HUSH, waarop ze met slechts twee stemmen en een elektrische gitaar de eeuwenoude songs in het hier en nu plaatsten. Ze stripten de liedjes tot hun pure essentie en benaderden ze met de creativiteit van 21ste-eeuwse muzikanten, om zo te laten zien hoe tijdloos deze muziek is.

 

De plaat zal op 13 april verschijnen op het prestigieuze label Deutsche Grammophon.

Line-up

Nora Fischer: zang
Marnix Dorrestein: gitaar, zang